Kittenbeleid

Fok- en kittenbeleid.

In 2015 zijn we gestart met onze cattery. We zijn een kleine cattery en willen dit ook blijven. Het welzijn van onze poezen staat voorop. We fokken met onze katten omdat we zo ontzettend enthousiast zijn over het ras van de Siberische kat, vooral de point variant de Neva Masquerade.  We vinden het geweldig om de kittens te zien opgroeien! Daarbij is het enorm leuk om mensen blij te kunnen maken met een gezond en mooi kitten. We gaan dan ook voor kwaliteit in onze cattery en bezuinigen niet op kosten van voer, dierenarts, huisvesting, etc.. Gezondheid staat bovenaan, zo zijn de ouders en voorouders van het kitten getest op HCM, PKD, FIV en FeLV en vrij verklaard hiervan. Uiterlijk, oa. bouw en vacht zijn belangrijk, maar natuurlijk zijn karakters bij de keuze van ouderdieren ook heel belangrijk. We zijn heel blij dat we 2 zeer ervaren fokkers als coach hebben. Ze staan ons altijd bij met adviezen en tips en we zijn ze heel dankbaar voor hun steun. We zijn aangesloten bij kattenvereniging LimbraCatClub en de aanvraag van stambomen voor onze kittens verloopt via deze vereniging.

Omdat het ras van de Siberische kat / Neva Masquerade hypo-allergeen is, vragen mensen soms of ze bij ons kunnen komen om dit te testen. Dit kan natuurlijk, maar daarbij is het wel belangrijk dat u weet dat we ook een hond hebben. Als u ook allergisch bent voor honden, kunt u dus niet bij ons checken of u allergisch zou reageren op onze katten.

Juli 2020 is onze lieve hond Borre overleden, bijna 15 jaar oud. We missen hem ontzettend!!! Op dit moment hebben we geen hond, maar we staan wel op een wachtlijst. We hopen in 2021 weer een lieve pup in ons gezin te mogen verwelkomen. 

Hebt u belangstelling voor een kitten, bel of mail ons.

De prijs van een kitten is € 850,-

U kunt zien op onze site of een kitten nog beschikbaar is of niet:
Beschikbaar = een kitten is vrij / beschikbaar.
Optie = er zijn mensen die belangstelling hebben voor dit kitten.
Gereserveerd= na een positieve kennismaking en aanbetaling houden wij dit kitten gereserveerd voor zijn/haar nieuwe familie.
Verhuisd = het kitten woont bij zijn/haar nieuwe familie.

Als u wilt, kunnen we voor u een kitten in optie zetten. Bezoek is welkom als de kittens ongeveer 4 weken oud zijn. We vinden het fijn om kennis met u te maken en andersom geldt dat natuurlijk ook.  Als u na een eerste kraambezoek besluit om het kitten te nemen, zullen we dit kitten voor u reserveren. Hierbij vragen we een aanbetaling van € 350,- en zullen we het reserveringscontract ondertekenen. Als u het kitten na 13 weken komt ophalen, betaalt u de rest van het bedrag, € 500,- en ondertekenen we het koopcontract.

Wij doen er alles aan om de kittens op te laten groeien tot gezonde, sociale katten o.a. door het geven van de beste voeding, goede medische zorg en ruimschoots aandacht. De eerste 3 weken zorgen we dat mama en de baby’s een lekker rustig plekje hebben, maar gaandeweg gaan de kittens steeds meer op onderzoek uit, eerst nog in een kittenren, maar daarna wordt hun wereldje steeds groter en zullen ze kennis maken met alles in huis en wennen aan geluiden van de stofzuiger, het blaffen van de hond, etc.  Al onze kittens worden 4 keer ontwormd. Als ze 9 weken oud zijn, worden ze gechipt en krijgen ze hun eerste enting, de tweede enting krijgen ze als ze 12 weken oud zijn. De kittens worden 2 keer door de dierenarts onderzocht. Dit is te zien in het dierenpaspoort wat het kitten bij de overdracht meekrijgt. Als de kittens 13 weken oud zijn, mogen ze verhuizen naar hun nieuwe familie. Ze krijgen dan, naast het dierenpaspoort, hun stamboom en een kittenpakket mee, waar o.a. voor de eerste week kittenvoeding inzit.

Wij verwachten van u als nieuwe eigenaar van één van onze kittens, dat u het kitten:

– voldoende liefde en aandacht geeft en deel laat zijn van uw gezin
– vrijheid geeft in uw woning en niet op sluit in een kooi
– gezonde en gevarieerde kattenvoeding
– een goede hygiënische verzorging en
– indien nodig, goede medische zorg zal geven
– en als er mogelijkheden zijn, een veilige, afgesloten buitenren of een     volledig omheinde tuin.

Al onze kittens worden verkocht met een stamboom en een koopcontract. Dit contract geeft rechten en verplichtingen wederzijds, voor u als koper is het fijn, het geeft duidelijkheid, maar het is vooral in het belang van het kitten. De meeste kittens worden verkocht met een liefhebberscontract, wat inhoudt dat het kitten niet mag worden ingezet voor het fokken, ook niet voor één nestje. Alleen bij hoge uitzondering, als de dekcontracten dit toelaten, kunnen we een kitten verkopen met fokbestemming.