Wie zijn wij

Wie zijn wij?

Wij, Albert en Gera Troost, wonen met onze 2 kinderen in Zuna. We zijn dol op dieren, hebben een hond, kippen, een pony en natuurlijk katten. We hebben 17 jaar een witte Europese korthaar gehad, daarbij 15 jaar een zwarte Europese korthaar. Omdat ik er licht allergisch voor was, je kent het wel, rode ogen, loopneus, vaak niezen en proesten, dachten we dat het beter was om geen katten meer te nemen. Maar wat was het stil en kaal in huis zonder de gezelligheid van de katten. Even lekker op je schoot, ravotten door het huis, langs je benen “bedelen” om iets lekkers,  die kleine dingen misten we het meest. Bij toeval ontdekte ik dat er een ras is, waar sommige mensen met een allergie minder last van zouden hebben: De Siberische kat. Ik was nog wat voorzichtig, eerst zien, dan geloven….   Na even googelen werden we steeds meer enthousiast. Het duurde dan ook niet lang voordat we contact hadden met een cattery voor Siberische katten. Vooral de colourpoint variant Neva Masquerade sprak ons erg aan. En bij het eerste bezoek merkte ik het al,  geen last van een loopneus, geen rode ogen, etc…   Het klopt dus echt, Siberen zijn hypo allergeen!

Omdat we vanaf de eerste kennismaking meteen zo enthousiast waren over dit ras, wilden we niet alleen een poes voor ons zelf, we wilden ook heel graag een nestje, om zo ook andere mensen blij te kunnen maken. We wilden zelf een cattery beginnen. Daar kwam heel wat bij kijken: naast alle kennis over katten en alles wat daarbij hoort, ook heel praktische dingen, zoals lid worden van een club en een naam verzinnen voor onze cattery. We hebben gekozen voor de Limbra Cat Club. Als cattery naam hebben we onze eigen achternaam gebruikt en in het Engels gezet.

We hebben onze eerste Siberische poes gekocht in 2014. Een Neva Masquerade, genaamd  Bereginia Juliette. Wat een geweldig dier. Rustig, maar ook speels en vooral heel erg lief. Ze heeft als roepnaam Ditje, wat Russisch is voor schatje. Ze is inmiddels gesteriliseerd en mag haar hele leventje bij ons blijven. We hebben een aantal prachtige dochters van Ditje  in onze cattery gehouden. Ook is afgelopen jaar Nola van cattery My Diary bij ons komen wonen, om zo te zorgen voor een nieuwe lijn in onze cattery. Wat zijn we blij met dit ras, met deze prachtige, lieve poezen en met alle gezelligheid die ze met zich meebrengen! En…. last van mijn allergie heb ik niet meer.